A legújabb céges eszközünk

Amikor én ennek a nagyvállalatnak átvettem az irányítását még fogalmam sem volt milyen nagy feladatot és egyben felelősséget veszek a vállamra. Tudtam persze, hogy nem igazán mennek tökéltesen a dolgok a vállalaton belül, mint ahogyan azt is, hogy a vállalati hatékonysággal és a szervezettel mint csapattal vannak problémák, mert nem igazán tartotta fontosnak az előző vezetés sem a coaching sem pedig a folyamatos fejlesztés és csapatépítő foglalkozások megtartását mint szervezetfejlesztő és összekovácsoló eszközt. Pedig ez iszonyatosan nagy hiba volt, de nyilván ez csak most, évekkel később mutatja meg magát, és persze nem az hozza helyre aki okozta, hanem az, aki a következőként vállalja ennek a vállalatnak a vezetését, vagyis én. Nem volt ezzel problémám, tudtam jól hogy mit vállalok, és úgy voltam vele, hogy minden erőmmel azon leszek hogy a cég működését meg tudjam menteni, hiszen hosszú távon nem csak a hanyatlás, hanem a teljes összedőlés fenyegette a vállalatot.

Nem csak azét igyekeztem minden erőmmel megoldást találni hogy a karrierem tovább fejlődjön, persze ez is cél volt, de leginkább azért, mert iszonyatosan a vállamon éreztem annak a közel száz embernek a sorsát aki a cégben dolgozott és akinek a megélhetése függött a munkájától. Nem hagyhattam cserben őket, ezért hát megkerestem a legjobb csapatot a coaching és a csapatépítő tréning terén, és hála a jó égnek már az első foglalkozások is eredményeket hoztak, vagyis biztos lehettem benne, hogy nem csak kerestem a legjobb csapatot aki segíteni tud számomra hogy újra egy egészként működjön a vállalat és a munka hatékonysága helyre álljon, mint ahogyan a céges és az egyéni motivációk egyaránt, hanem bizony meg is találtam a Kogwheel személyében.

Iszonyatosan sokat köszönhetek nekik már most is, három hónap elteltével, és biztos vagyok benne, hogy nélkülük már a működés végén járna a vállalat, mint ahogyan abban is biztos vagyok, hogy egy folyamatos együttműködést fogunk kialakítani velük, mely során a teamcoaching és a kommunikációs tréning eredményét is élvezni fogjuk még erősebben és intenzívebben mint jelenleg. A legújabb céges eszközünk a coaching és a tréning világa tehát működni látszik.