Tudod, hogy kötelező?

Vállalati tanácsadóként a közel tíz éves pályafutásom alatt már azt mondhatom, hogy igen sok mindennel találkoztam. Láttam már túl gyorsan növekedni cégeket, mely folyamatok lassításával érhettük el csak azt, hogy ne szakadjon rájuk a piac és hogy hosszú távon is tökéletes eredményeket tudjanak elérni a saját tevékenységi körükben, de láttam már sokáig stagnálni is céget, mely tuljadonképp csak a tulajdonost zavarta, hiszen tudta, hogy ha valami nem fejlődik, az hanyatlani kezd és azt nem szerette volna megvárni. Láttam már számtalan területen bajba jutott céget, de talán a legtöbb esetben mégiscsak azt mondhatom, hogy az építőipari cégek terén volt a legsürgetőbb és legveszélyesebb probléma, mégpedig a munkavédelem feladatköre.

Iszonyatosan fontos ugyanis, hogy egyrészt persze meg tudjanak felelni a cégek a jogszabályi előírásoknak, másrészt pedig, hogy valódi védelmet biztosító munkavédelmi rendszer kerüljön kialakításra és kiépítésre a cég esetében, na és persze ehhez társuljon egy megfelelő kockázatértékelés is, ami kötelező eleme ma már egy vállalkozás életének, hiszen egyetlen nem várt esemény vagy baleset akár az egész cég működését is veszélybe sodorhatja, nem csak a büntetések, hanem persze a piaci megítélés és a meghurcolás miatt egyaránt.

Hogyan lehet egy tökéletes munkavédelmi rendszert kiépíteni? Az Activesafety csapatával. Ők ugyanis minden fajta jogszabályi kötelezettséget ismernek, tudják, hogy a kockázatértékelés nem lehetőség hanem egy kötelező feladat, amit persze meghatározott időközönkét meg kell újítani és még sorolhatnám, ami egy átlag embernek eszébe sem jutna, sajnos azonban hatalmas büntetéseket vonna maga után. Egy mai vállalkozónak úgy kell választani a piaci lehetőségek közül a munkavédelem területén is, hogy annak eredménye maximális legyen. Ilyen viszonylatban pedig csak és kizárólag az activesafety csapata lehet tökéletes megoldás.