Tavasz kisvasutazás

Most, miután már elmúltak a fiatalság évei a fejem felett, úgy döntöttem családtagjaimmal, hogy a rohanó hétköznapok mellett itt az ideje annak, hogy a jövőben egyre több időt töltsünk együtt, mert soha nem lehet tudni, meddig lesz erre még lehetőségünk. Természetesen nem mindig van alkalom arra, hogy mindenki részt vegyen ezeken a közös programokon, így van, amikor csak az unokákkal megyünk hosszabb-rövidebb túrákra.

Mivel a közvetlen környékünkön lévő kirándulóhelyek többségén már jártunk, utolsó hétvégén úgy határoztunk, hogy messzebbre túrázunk, és olyan helyet keresünk, ahol kisvasút igénybevételére is van lehetőség, mert a gyerekek keveset utaznak tömegközlekedésen, így a vonatot sem próbálták még ki.

Elindultunk hát Gyöngyös felé, ahonnan kisvasúton keresztül vezet az út Mátrafüred felé. Mondanom sem kell, hogy a három kicsi gyerek nagyon örült a lehetőségnek. A tavaszi napsütésben, a nyitott vagonokból igen messzire lehetett ellátni a festői környezetben, és megcsodálni a Mátra szépséges hegyeit, erdeit.

Mátrafüredre érve az állomástól néhány méterre található Baba Múzeum felé vettük az irányt. A múzeumba szinte tátva maradt a szánk a csodálkozástól. Hogy miért? Mert szemünk előtt elevenedett meg az ország számtalan népviseletének kicsinyített mása remekül kidolgozva, a hagyományokat megőrizve.

Szerencsénkre a múzeum területén mód volt fényképek készítésére. Megörökítettem néhány babát az unokáimmal együtt, hogy otthon is meg tudjuk mutatni a csodálatos kiállítási tárgyakat és a gyerekek örömét. Hogy, hogy nem, egy óvatlan pillanatban kiesett a kezemből az okos készülék, és a kijelzője megsérült.

Haza érve azonnal hívtam az iszereles szakembereit, akik szervízfutár közreműködésével személyes megjelenés nélkül javították meg a készüléket. Köszönet a gyors segítségért.